2HB OGOS, 2015 - MINGGU BIASA KE-18

1.  KURSUS  PEMBAPTISAN  BAYI  DALAM  BAHASA  INGGERIS
Tempat :  Katedral  St. Joseph    
Tarikh  :  2hb – 3hb Ogos         Masa :  7.30 malam
Kursus ini diadakan setiap malam  dan bayi akan dibaptiskan pada hari Selasa 4hb Ogos jam 5.30 petangPara ibu bapa dan wali yang ingin anak-anak mereka dibaptiskan mestilah menghadiri ke semua sesi Kursus ini.

2.  KURSUS  PRA-PERKAHWINAN  DALAM  BAHASA  MALAYSIA
Kursus ini adalah untuk pasangan yang akan berkahwin dan yang sudah berkahwin dan ingin pemberkatan perkahwinan di Gereja.  Sila datang ke pejabat Paroki untuk pendaftaran (421455) beberapa hari sebelum kursus bermula.  Jadualnya adalah seperti berikut: 
      Tempat :  Dewan Serbaguna St. Joseph   
      Tarikh   :  Sabtu, 8hb Ogos       Masa :  8.00 pagi – 5.00 petang

3.  PERSIDANGAN  BELIA  BEKERJA KE-6
Persidangan Belia Bekerja (juga dikenali sebagai Working Youth Conference) pada tahun ini akan diadakan di Bintulu pada 29 hingga 31 Ogos.  Program ini terbuka untuk semua belia yang bekerja.  Sebuah kaunter khas disediakan diluar Gereja. Sila rujuk kepada yang bertugas untuk pendaftaran atau sebarang pertanyaan selepas Misa selesai. Belia-belia bekerja adalah digalakkan untuk menyertai program ini.

4.  PERSIDANGAN  PERKHIDMATAN  KEHIDUPAN  MANUSIA
     Tempat :  Imperial Hotel Ballroom, Miri   
     Tarikh   :  11hb dan 12hb September
Para ibu bapa, semua Katekis, Guru-guru, ahli-ahli Cell group dan Kumpulan Doa, Guru-guru Sekolah Minggu dan RCIA, remaja berumur 15 tahu ke atas, Majlis Paroki (Parish Councillors), Legion of Mary, Putera Altar, ahli-ahli Koir, dan semua ahli Gereja adalah dijemput untuk mengikuti persidangan ini.  
Pendaftaran awal pada RM50 seorang berakhir sehingga 2hb Ogos.

5.  * Perhatian:  Adalah dimaklumkan bahawa pintu pagar sebelah Katedral St Joseph di belakang Majlis Bandaraya Miri ( MBM / MCC ) dibuka pada jam 6.30 pagi pada hari Sabtu dan Ahad.  Para umat adalah dinasihatkan untuk meletakkan kenderaan anda di tempat letak kereta MCC.   Jangan meletakkan kenderaan anda di tepi jalan kerana ia adalah tempat letak kenderaan yang tidak dibenarkan (illegal parking).  Harap maklum.  
6.  JUALAN  MAKANAN  DI PERKARANGAN  KATEDRAL  ST. JOSEPH 

Jualan pada hari ini adalah anjuran dari Kumpulan Holy Spirit’s Chapel, Permyjaya.  Hasil jualan ini adalah untuk menjana Pembinaan Chapel Permyjaya.   Sokongan anda amatlah dihargai.   Terima kasih.